Lucrarea “Autoportret” este alcatuita din trei tablouri ,primul avind 100cm\45, al doilea 100cm\100cm și al treilea 100cm\45cm realizat în tehnica tapiserie.
Ea reprezintă trei compoziții elaborate într-o viziune decorativă de factură abstract, cu anumite moment picturale și grafice.
Primii centimetri in crearea diplomei |
Autoportret- Reprezentare a propriei persoane în pictură, desen sau literatură.
Dupa părerea mea autoportretul este creat atunci cînd cel care îl creează îl framîntă gîndurile asupra propriei personalități. Orice persoană măcar o dată în viață își pune intrebarea “pentru ce exist ,eu pe pamînt?, Pentru ce ne-am născut?, Care e sensul vietii?, Unde trebuie să ajungem?”. Autoportretul e analiza vieții, frămîntare asupra sensului vietii.
Întrega imagine a lucrării ne arată viața omului.
Mai întăi de toate omul se naște . Nașterea e asemeni unei explozii unei planete după care se naște o altă planetă, purpurilul deschis simbolizează puterea și voința cu care apare omul în lume. Omul apare în viață ca o foaie albă cu dorință de a exista, cu o imensă capacitate…….
Deja apare o figura a autoportretului |
Încă cîteva figuri apărute |
Încă puțin si elementul central al diplomei v-a fi finisat |
Pentru a ajunge la scopul nostru trebuie să trecem prin diferite etape, care mai rele, care mai bune, ce ne aduc durere sau fericire, dar totuși toate aceste etape ne fac sa fim oamenii care suntem acum, ele ne ajută sa ajungem la punctul dorit. E ca și în pictură, cu cit mai multe reflexe și blicuri are vasul din natura statică , cu atît mai interesantă lucrarea.
Tot tripticul e finisat |
Iata si momentul final- Apărarea diplomei |